Regeringen forlænger nedlukning til efter påske


På et pressemøde mandag eftermiddag fortalte statsminister Mette Frederiksen at regeringen har besluttet at forlænge den delvise nedlukning af landet helt frem til og med 2. påskedag.

– Vi skal holde fast. Jeg ved det er svært for rigtig mange mennesker, men det er afgørende at vi holder stand nu, sagde Mette Frederiksen, der i samme åndedrag roste alle landets skolebørn for at tage den her situation i stiv arm.

Ifølge Mette Frederiksen er hovedopgaven stadig at forhindre, at for mange bliver syge på én gang og dermed undgå overbelastning af sygehusene, hvor de, der er allerhårdest ramt, bliver indlagt.

– Der kan gå næsten to uger, fra man bliver smittet, til man bliver syg. Derfor kan alt det vi har gjort indtil nu, endnu ikke ses i tallene. Der er en forsinkelse. Men Statens Serum Institut vurderer, at indsatsen vil have en effekt – også på belastningen på sygehusene, lød det fra Mette Frederiksen.

Danmark er nu gået ind i den tredje uge med restriktioner. 254 syge COVID-19-patienter er indlagt, 55 af dem på intensiv afdeling og 24 personer er døde.