Regionen ignorerede forskningsleders kommentar om sygdomsundersøgelse


Da Region Syddanmark i forbindelse med færdiggørelsen af sundhedsundersøgelsen i Grindsted – der skulle påvise om borgerne i Grindsted er mere syge end borgere i andre byer af sammenlignelig størrelse – udsendte en pressemeddelelse omkring resultatet, var forskningslederen af rapporten, slet ikke enig i ordvalget.

Regionsrådsformand Stephanie Lose stod citeret for at sige at “derfor er det også en lettelse, at vi nu kan dokumentere, at det generelt er sikkert at bo og færdes i Grindsted”. Men i et udkast til pressemeddelelsen havde lederen af forskergruppen bag Grindsted-rapporten kommenteret at “det er et stærkt udtryk, at det kan dokumenteres” at det er sikkert og trygt at bo i Grindsted. Det fortæller Information.

Derudover havde forskeren også kommenteret at Stephanie Loses citat var “en politisk fortolkning, men ikke noget, rapporten kan dokumentere”.

På Københavns Universitet kalder professor emeritus Heine Andersen de nye oplysninger for opsigtsvækkende:

– Region Syddanmark kan have en interesse i at give et billede af, at der ikke er grund til at være nervøse, fordi forureningssagen i Grindsted kan påvirke huspriserne, regionsvalget osv. Det får man jo styrket mistanken om, når de vælger at overhøre forskerens kommentar, siger Heine Andersen i Information.

Stephanie Lose siger selv at hendes embedsfolk ikke havde sagt noget til hende om forskningslederens kommentar til pressemeddelelsens ordlyd.