Regionen inviterer igen til vaccination


De ældste syddanskere og de der er vaccineret med Johnson og Johnson-vaccinen inviteres nu til endnu et stik. Således er Region Syddanmark klar til at revaccinere alle syddanskere over 85 år og dem, som har fået Johnson og Johnson-vaccinen.

Den ekstra vaccine skal være med til at booste immunforsvaret og øge beskyttelsen mod COVID-19 hos de borgere, hvor effekten af deres vaccinationsforløb tidligere på året nu daler.

Fra 1. oktober bliver det nu muligt for to udvalgte grupper at få en ekstra vaccine med en Pfizer eller Moderna-vaccine i Region Syddanmark.

Det drejer sig om:

22.000 syddanskere over 85 år – født i 1936 eller tidligere. De skal være færdigvaccinerede mod COVID-19 for mindst 6 måneder siden, før de kan få en ekstra vaccine.

7.500 syddanskere, der har fået en Johnson og Johnson-vaccine. Der skal være gået mindst 12 uger siden deres vaccination, før de kan få en ekstra vaccine.

Det er Sundhedsstyrelsen, som har udvalgt grupperne, fordi undersøgelser viser, at deres immunitet over for COVID-19 er faldende, og effekten af deres vaccinationsforløb er dalende.

De konkrete borgere vil modtage invitation til vaccination i deres digitale postkasse eller med posten, hvis de er fritaget for digital post. Det anbefales, at borgerne booker tid til vaccination på vacciner.dk, så de ikke risikerer at skulle stå i kø, når de ankommer til vaccinationsstedet. Men det er også muligt at møde op uden at have booket tid.

Eftersom der denne gang ikke kommer et decideret vaccinationscenter i Billund kommune, så vil regionen sikre alle borgere nem adgang til vaccination gennem lokale pop-up vaccinationssteder.