Robust Borger-kurser redder liv


Godt en uge før juleaften i 2016 glemte en ældre mand i Billund at slukke en juledekoration. Kort efter midnat ankom brandvæsenet og fandt heldigvis beboeren i gang med selv at slukke branden. Hans røgalarm havde vækket ham og reddet hans liv.

Men masse af borgere har ikke røgalarmer. Mange af dem der har, glemmer at kontrollere dem regelmæssigt. Og det koster liv og slemme skader, når flammerne bryder ud.

Hvis flere borgere blev klædt på med nyttig viden, kunne mange ulykker og skader undgås eller begrænses. Derfor inviterer Beredskabsforbundet i Billund Kommune i dette forår til otte gratis Robust Borger-kurser i Billund, Grindsted, Vorbasse, Hejnsvig, Stenderup-Krogager og Sdr. Omme.

– Den umiddelbare fordel ved at blive Robust Borger er, at du lærer at forebygge ulykker, forberede dig på udefrakommende hændelser – eksempelvis vejret, terror – og i det hele taget i større grad ved, hvordan du kan hjælpe dig selv og dine nærmeste, siger den lokale kredsleder for Beredskabsforbundet Billund-Grindsted, Lars Gyldenkrone.

Lærer Anne-Mette Guldager Iversen har tidligere deltaget på et Robust Borger-kursus og anbefaler andre at deltage:

– Det handler meget om tryghed, og det er relevant og brugbart i hverdagen. Det lærer os, hvordan små forskelle kan gøre en stor forskel. Hvis vi for eksempel tænker over om stikkontakter og ledninger udgør en brandfare, kan vi bringe det i orden og undgå en brand, siger hun.

Og den lokale kredsleder er slet ikke i tvivl:

– Robust Borger kurser redder liv og værdier. De er gratis. Risikér ikke, at du fortryder, du ikke tog det, lyder opfordringen fra Lars Gyldenkrone.

Her kan du komme på Robust Borger-kursus

Grindsted:
Vestre Skole – 4. april 18.30 – 21.30
Lynghedeskolen, Søndre – 2. maj 18.30 – 21.30

Billund:
Billund Centret – 11. april 18.30 – 21.30
Billund Idrætscenter 23. maj 18.30 – 21.30

Sdr. Omme:
Sdr. Omme Skole – 17. april 18.30 – 21.30

Stenderup-Krogager:
Teglgaardshallen – 24. april 18.30 – 21.30

Vorbasse:
Vorbasse Skole – 15. maj 18.30 – 21.30

Hejnsvig:
Hejnsvig Skole – 29. maj 18.30 – 21.30

KLIK HER FOR TILMELDING