Røde Kors klar med nyt tilbud til unge


Et helt nyt tilbud er på vej til unge mellem 16 og 25 år i Billund. Det er Røde Kors, der står bag tilbuddet, Stjernefangergruppen, der er rettet mod de, der gerne vil lære andre unge at kende og samtidig få snakket om nogle af de ting, som kan gøre ungdomslivet svært.

– Alle steder hører vi, at et stigende antal unge mistrives; de er ensomme, føler ikke at de slår til, har problemer med at holde humøret og troen på sig selv oppe, eller de kæmper med tårnhøje forventninger og en forestilling om være perfekte. Og så er der så mange muligheder, når man er ung! Men hvordan skal man vælge? Og hvad er det rigtige? Og hvad har man overhovedet lyst til? Der er mange spørgsmål at forholde sig til i ungdomslivet og måske ikke altid nogen at snakke med det om, lyder det fra Røde Kors omkring det nye tilbud.

I Stjernefangergruppen mødes deltagerne med hinanden og de to gruppeledere hver anden uge i et par timer eller tre afhængig af, hvad de bliver enige om.  Hver gang vil man snakke om noget af det, der optager de unge, og der vil være små øvelser eller aktiviteter til at sætte de gode samtaler i gang. Og efterfølgende vil der være ’fri leg’ og hygge og et måltid mad. Og det er ganske gratis at være med.

De unge vil blive inddraget i planlægningen af aktiviteter i gruppen, events, udflugter og gode oplevelser af forskellig slags, og håbet er, at det hele kan bidrage til at den enkelte får mere tro på sig selv og lyst til at tage livtag med de udfordringer, der er.

Tilbuddet er kommet i stand som et samarbejde mellem Billund Kommune og Røde Kors afdelingen i Billund. Stjernefangerne har fået lov til at være i Billundskolen og bruge faciliteterne der, og Røde Kors afdelingen har fundet de to gruppeledere, der vil stå for at det bliver en god oplevelse at være med.

21-årige Emma Bjerrum, der har lyst til at øse af sit overskud og sin tid og bidrage til at andre unge får et trygt fristed, hvor de kan dele tanker og drømme med andre unge. Og 44-årige Vaughan Wallis, der gerne vil give noget igen til lokalområdet, hvor han nu har arbejdet på LEGO i 6 år, og som brænder for at give noget af sig selv til de unge, der gerne vil være med.

Gruppen starter op lige så snart Corona-restriktionerne tillader det, men allerede nu kan man tilmelde sig og få en snak med Emma og Vaughan og høre mere om, hvad det hele går ud på. Det foregår via denne mail.