SF-profil stiller op til byrådet


Tidligere byrådsmedlem og folketingskandidat for SF, Susanne Mathiesen er klar til endnu engang at stille op til byrådet i Billund. Således vil hendes navn stå øverst på SFs del af stemmesedlen til efterårets kommunalvalg.

– Jeg er ikke færdig med politik. Jeg vil stadig gerne være en del af dét at have indflydelse og fordele midlerne i Billund Kommune, så jeg giver den lige et skud mere, siger Susanne Mathiesen om baggrunden for at stille op endnu engang.

Indtil videre er det kun hende og Frederik Vibe Djernæs fra Sdr. Omme, der vil figurere på stemmesedlen for SF, men Susanne Mathiesen håber naturligvis flere vil være med:

– Vi leder lidt i vores netværk hist og pist efter flere kandidater, men hører da gerne fra nogle vi endnu ikke kender, hvis de kan se sig selv være en del af SF til efterårets kommunalvalg, siger Susanne Mathiesen.

Partiets mærkesager lokalt er hele paletten rundt: børn, unge, ældre og arbejdsmarkedet. Men én ting skiller sig ud:

– Jeg synes unge og deres uddannelsesmuligheder er vildt vigtige. Vi skal sikre, der er nok pladser til de unge. Vi har et fantastisk erhvervsliv i Billund kommune, og der må ligge flere muligheder for at etablere lærepladser der, for vi kan jo altså ikke være DJØF’er allesammen – nogen skal altså sørge for at produktionen kører, siger Susanne Mathiesen.

Derudover finder headspace-lederen det også vigtigt hvordan vi udvikler vores byer – eksempelvis Billund by:

– Jeg synes vi snakker meget parkering i midtbyen i Billund, men hvis man har en forventning om at der kommer 250.000 mere ind i midtbyen hvert år til LEGO House, så bliver det problematisk for borgerne i byen at passe deres dagligdag. med skole og handle og så videre. For jeg synes slet ikke at hverken LEGO eller Billund kommune har tænkt parkering nok ind i LEGO House-projektet i tide. Og så kan man snakke nok så meget parkeringsvagt, siger Susanne Mathiesen, der vil arbejde for at sikre vi plads til borgerne i Billund samtidig med alle turisterne.