SF-veteran stopper i politik


Efter 10 år i politik har Susanne Mathiesen fra Grindsted valgt at stoppe. Hun har meldt sig ud af SF, som nu skal finde en ny kandidat til Folketinget.

– Det er tid nu. Jeg har brugt den energi jeg havde at bruge på politik gennem mange år efterhånden nu, siger Susanne Mathiesen, der flere gange har stillet op til både kommunal-, regions-, og folketingsvalg.

– Nu er det tid til at gøre plads til andre, siger den erfarne politiker.

Hun har flere gange oplevet, at hendes partipolitiske tilhørsforhold blev skudt hende i skoene – både i sit job som centerleder for headspace i Billund og Herning kommuner, men også i sin rolle som initiativtager til borgergruppen imod Grindsted-forureningen. Her har flere borgere valgt ikke at møde op til borgermøder, fordi de havde den opfattelse, at det var partiet SF, der arrangerede og ikke privatpersonen Susanne Mathiesen.

– Jeg håber på en ren line i forureningssagen nu. Rigtig meget af det jeg har sagt og gjort bliver diskvalificeret, fordi jeg har haft et partipolitisk tilhørsforhold. Nu håber jeg på at kunne blive betragtet mere som passioneret borger, der simpelthen vil have ryddet op i forureningen, siger Susanne Mathiesen.