Skattelettelser på vej i Billund Kommune


Borgerne i Billund får flere penge mellem hænderne. Det tyder alt på efter der i nat blev indgået forlig om næste års budget i Billund kommune. Selvom forligspartierne først i eftermiddag vil løfte sløret for det præcise forlig, så tyder meget på at skattelettelser er en del af forliget. Netop den del blev nemlig uspiseligt for Socialdemokraterne i Billund Byråd, der som de eneste står udenfor næste års budget. Partiet valgte sent i aftes at forlade forhandlingerne:

– Vi gik ind til budgetforhandlingerne med åbent sind, men med et ønske om at udfordre servicerammen så meget som muligt, og med et ønske om ikke at nedsætte skatten. Desværre var flertallet ikke enig i dette. Vi kan ikke være med til skattelettelser, når der er flere områder som har brug for et løft. Derfor er vi ikke med i et forlig denne gang, lød det efterfølgende fra gruppeformand Kris Jensen Skriver (S).

Han og resten af partiet er nemlig bekymrede for økonomien på den lidt længere bane:

– Skattelettelser betyder, at vi som kommune er meget mere afhængige af de ekstraordinære selskabsskatter – eksempelvis fra LEGO – og med de seneste meldinger om fyringer netop derfra, kan jeg da godt blive lidt bekymret for om vi baserer økonomien for meget på selskabsskatter, siger Kris Jensen Skriver her til morgen til BillundOnline.dk