Skills stafet skal lokke unge mod erhvervsuddannelserne


350 8. klasses elever fra hele Billund kommune mødes næste fredag i MAGION i Grindsted for blandt andet at dyste i erhvervsfaglige konkurrencer – en såkaldt SKILLS stafet.

Stafetten er opstået for at sætte fokus på erhvervsuddannelserne, som for få unge vælger. Dermed vil der indenfor en årrække blive mangel på faglært arbejdskraft. Derfor arrangerer Campus Grindsted sammen med UU Billund denne dag for de mange 8. klasses elever:

MAGION vil denne dag syde af aktivitet med fokus på erhvervsuddannelser – og det at bruge både hoved og hænder i en kombination. De unge elever vil komme til at dyste i en lang række spændende konkurrencer, som alle har et erhvervsfagligt islæt over sig, lyder detfra arrangørerne.

I Billund Kommune skal der findes 1 vinderhold, som går videre til den store finale ved DM i SKILLS i MCH i Herning til januar 2018. I løbet af dagen kommer alle klasser også på en ”Tour de Tinghusgade” for at få et indtryk af de mange erhvervsuddannelser, der er i Campus Grindsted. På den måde bliver forhåbentlig endnu flere inspireret til at vælge en erhvervsuddannelse, når de er færdige med 9. eller 10. klasse.

– Vi er jo så privilegerede i Campus Grindsted, at vi har såvel tekniske erhvervsuddannelser, landbrugsuddannelser, SOSU uddannelser og handelsuddannelser – så der er bare så mange
muligheder for at vælge et godt afsæt til en god erhvervskarriere, fortæller projektleder Vibeke Sørensen.