Skole-OL bliver virtuel


Det virker på mange måder som en umulig opgave at samle 12.000 skoleelever til en Skole OL finale, når landets folkeskoler kun så småt er begyndt at åbne op igen efter lang tids nedlukning. Alligevel har Skole OL, der skulle have haft hjemsted i Billund, fundet nye veje og muligheder for at give eleverne en unik og fælles idrætsoplevelse.

– I år er Skole OL igen desværre udfordret på grund af corona, men Skole OL 2021 er et bevis på, at kreativiteten spirer i krisetider. For i år bliver Skole OL virtuelt, men vores værdier, fællesskab, færdighed og fairplay, og idrætten forbliver omdrejningspunktet, så vi forventer os endnu en fantastisk Skole OL sæson – på en ny og innovativ måde, siger Morten Mølholm-Hansen, der er direktør for DIF og en af initiativtagerne bag Skole OL, der så dagens lys i 2009.

De virtuelle Skole Olympiske Lege begynder den 25. maj og fortsætter tre uger frem. Her skal eleverne klassevis gennemføre en række sjove og udfordrende konkurrencer på deres skoler. Der er lagt op til en masse bevægelse med alternativ bowling, siddende volley, trillebør relay og meget andet. Konkurrencerne giver point, alt efter hvor godt klasserne klarer sig. I et nyt virtuelt univers kan lærerne løbende indsende klassens resultater, som tages med videre til den store virtuelle finale fredag den 18. juni, hvor en landsdækkende vinder fra hvert klassetrin kåres.

Det hele kulminerer i en kæmpe virtuel finalefest, som sendes direkte fra LEGO House og transmitteres ud til klasselokaler over hele landet. Det er Billund Kommune, som er vært for Skole OL-finalen 2021-2024. Samarbejdet mellem Billund Kommune og Skole OL hænger sammen med visionen om Billund som Børnenes Hovedstad.

– Som hjemsted for Børnenes Hovedstad er leg, læring og kreativitet en central del af vores hverdag i Billund Kommune. Leg kan skabe et trygt rum til udfoldelse, bringe mennesker sammen og understøtte læring og kreativitet. Vores værdier om læring gennem leg går hånd i hånd med Skole OL’s værdier om fællesskab, færdighed og fairplay, siger borgmester Ib Kristensen.