Slut med mødregrupper i Billund kommune – nu skal fædrene også være med


Billund Kommune vil gerne hjælpe fædre godt ind i barselslivet og iværksætter derfor flere initiativer. Først og fremmest skifter de traditionelle mødregrupper navn til barselsgrupper for at signalere, at grupperne også er for fædre.

Formålet med grupperne er fortsat det samme, og indholdet ændres der heller ikke på. Til gengæld skulle det gerne blive lettere for fædrene at finde sammen i fællesskaber, når de skal på barsel.

Skiftet sker nu, fordi det forventes, at fædre kommer til at tage mere barsel fremover som følge af den nye barselslov, der øremærker barsel til far.

– Faderen har lige så stor betydning for barnet som moderen. Vi har allerede gjort os de første erfaringer med at få fædrene med i barselsgrupperne, og vi kan se, at det bliver lettere for fædrene at finde sammen i fællesskaber, når mødrene vender tilbage til job. Vi håber, det får betydning for fædrenes trivsel og forældreskab, når de er på barsel, siger Maria Sloth Christensen, der er leder af PPS i Billund Kommune.

Fremover kan fædre også komme til aktiviteten ”Fars legestue” – det er til gengæld kun for fædre – med fokus på leg og hygge på Magion Biblioteket i Grindsted. Det sker hver tirsdag mellem kl. 11 og 13.

Tilbuddet er helt uforpligtende og åbent for alle fædre med børn i alderen 0-3 år. Personalet sørger for, at der er kaffe på kanden og legetøj til alle, og fædrene kan bare komme, som de har tid. Der er intet fastlagt program – kun fri leg og hygge med andre fædre.

Sundhedsplejersken kigger forbi en gang i måneden. Her har fædrene mulighed for at stille sundhedsplejersken spørgsmål.