Smart app giver hæder til ISB-elever


Fem piger fra International School of Billund har netop deltaget ved Scandinavian Innovation Award i borske Trondhjem, som er en udløber af den gængse First LEGO LEAGUE-turnering.

Her var det ikke så robotkørslen, der var i højsædet, men snarere holdenes produkter i forbindelse med FLL-konkurrrencen.

Pigerne fra ISB, der kalder sig EKKANA, har udviklet en særdeles smart app, der skal gavne blinde og svagtseende i trafikken. Ved hjælp af nogle elektroniske pejlemærker – eksempelvis i fodgængerfelter – kan de blinde styres sikkert over gaden. Pejlemærkerne sender nemlig signal til appen, hvis den blinde er på vej ud af kurs i fodgængerfeltet, og appen sørger så for at telefonen vibrerer for at advare den blinde.

Og det var altså så god en idé, at EKKANA blev kåret som Rising Star – altså et hold med et produkt, der er værd at holde øje med. Sammen med fire andre hold fra Skandinavien er EKKANA nu sendt videre i konkurrencen om at deltage i Global Innovation Award, der afvikles i Orlando, Florida. Her udvælges tyve hold fra hele verden til at komme og præsentere deres produkt.

Checken på 5000 kroner der fulgte med titlen Rising Star skal bruges til at videreudvikle appen.