Stordagpleje på vej i nedlagt børnehave


Det vælter ind med små børn i Børnenes Hovedstad – og samtidig kniber det med at skaffe dagplejere, der kan passe de små poder. Derfor indrettes en tidligere børnehave nu til stordagpleje.

En solid vækst i antallet af tilflyttere har øget antallet af 0-2-årige børn i Billund by og derfor har kommunen i flere omgange søgt efter flere dagplejere. Men ingen bider rigtig på stillingsannoncerne, og dermed vokser ventelisterne. Lige nu mangler der tre dagplejere i Billund by for at kunne imødekomme pasningsbehovet fra næste måned.

Eftersom Billund Kommune har et ansvar for, at der er det nødvendige antal pladser til børn i alderen 0 til 2 år i et alderssvarende dagtilbud, så er man fra kommunal side nødt til at reagere nu. Derfor har kommunen nu planer om at indrette den gamle børnehave – og nuværende Erhvervsfremme-lokaler – i Billund Centret til stordagpleje. Det kræver tre fuldtidsstillinger for at stordagplejen kan holde åbent 55 timer i ugen, står der at læse i dagordenen for det kommende møde i Børneudvalget.