Succes flytter FLL fra ISB til Billund Centret


Det var på mange måder en fest, da FIRST LEGO League i november 2016 efter 10 års pause vendte tilbage til Billund. Holdtilmeldingerne væltede ind fra skoler, og de oprindelige 20 pladser blev hurtigt udvidet til 30, så flest muligt kunne få lov at være med. Og langt flere end 100 frivillige samt en håndfuld lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner bakkede op om afviklingen af arrangementet.

Derfor var det meget let for Børnenes Hovedstad at komme frem til beslutningen om at gentage succesen med en lokal turnering. Og mens sidste års lokale og skandinaviske vindere, The LEGO Reefs fra International School of Billund, i denne uge forsvarer deres kunnen og vinderprojekt ved World Festival i St. Louis, USA, arbejdes der i Billund på planlægningen af den nye turnering 11. november.

Årets turnering bliver en videreudvikling baseret på en lang række tilbagemeldinger fra deltagerne. Den største fysiske forandring bliver, at FLL Billund rykker over bækken fra International School of Billund til Billund Centret, hvor der er lidt mere plads. Og det er en beslutning, Billund Kommunes kultur- og fritidschef Rasmus Kaufmann hilser velkommen med glæde:

– Billund Centrets funktioner med både bibliotek, kulturskole, makerspace, Billund Erhvervsfremme, café og kulturelle faciliteter spiller på alle måder godt sammen FIRST LEGO League. Samtidig ligger det fantastisk godt i tråd med vores ambition om at fastholde og udvikle centret som et sted, hvor børn og voksne mødes til alle mulige slags samvær, læring og kompetenceudvikling, siger kulturchefen, der samtidig nævner, at det på en måde også er, som om FLL-turneringen ”flytter hjem”, da de oprindelige turneringer også blev afviklet i centret.

I år bliver der mulighed for at udvide Billund-turneringen med et Junior-FLL for aldersgruppen 6-9 år.
– Der er et stort ønske fra de deltagende skoler om også at kunne engagere og motivere de yngste elever i at tænke forskning og naturvidenskab, så derfor har det stået højt på vores liste også at kunne få plads til en junior-turnering i år, fortæller Karina Svendsen, der er projektleder på FLL Billund for Børnenes Hovedstad.