Syddansk testrekord i påsken


Stod du også i kø til coronatest et eller andet sted i Syddanmark 2. påskedag? Så var du bestemt ikke den eneste.

Region Syddanmark fortæller at netop i mandags var den hidtil travleste dag nogensinde på de syddanske teststeder. Næsten 95.000 syddanskere blev testet for corona, og det er regionsrekord.

I alt blev der gennemført 56.371 hurtigtests og 38.418 PCR-tests.

Koncerndirektør Kurt Espersen fra Region Syddanmark roser alle, der har bidraget til regionsrekorden:

– Vi ved, at der mange steder har været kø, og at mange syddanskere har brugt lang tid på at få en test. Samtidig kan vi også konstatere, at de mange medarbejdere, der har været på arbejde hen over påsken, i den grad har taget en for holdet. De har virkelig haft rigeligt at se til – især 2. påskedag. Så stor ros og tak til alle herfra, siger Kurt Espersen.

De 95.000 tests dækker ikke engang alle de coronatests, der blev udført 2. påskedag i Region Syddanmark. De coronatests, der blev udført på rejsende i Billund Lufthavn, blandt rejsende, som skulle krydse grænsen for at komme ind i Danmark, samt på de syddanske sygehuse er ikke med i regnestykket for 2. påskedag.

Og nu med samfundets gradvise åbning, vil der være yderligere tryk på teststederne. Det er også på den baggrund, at kapaciteten i forhold til hurtigtests er steget, så der nu kan tages op til 58.500 hurtigtests om dagen i Region Syddanmark.

– Vi lægger os i selen for at teste så mange som muligt hver dag. Men det er vigtigt, at man som borger udnytter hele åbningstiden, hvis man skal have en hurtigtest, og forsøger at komme inden kl. 15 og efter kl. 17 på hurtigteststederne. Og gerne om morgenen. Samtidig er det vigtigt, at vi minder hinanden om, at poderne fortjener respekt for det arbejde, de udfører. Eller sagt på en anden måde: Hold den gode tone. Også selvom du er træt af at vente, siger Kurt Espersen.

Se adresser og åbningstider på teststederne i Region Syddanmark på rsyd.dk/teststeder