Teresa blev stormester i oplæsning


En super oplæsning af Bent Hallers bog Silke sikrede i dag Teresa Fyhn Esteves fra 5.b på Vestre Skole titlen som den lokale stormester i oplæsning.

Det foregik på MAGION Biblioteket, hvor fire meget dygtige 5.klasses elever læste højt for klasserne, for deres lærere og ikke mindst for de 3 børnebibliotekarer, som var dommere.

Fra Vestre Skole deltog Anna Dupont Nissen, Teresa Fyhn Esteves og Max Nørby Riemann, mens Hejnsvig Skole stillede med Ditte Egsgaard Kristensen.

Anna Dupont Nissen læste højt af “Ternet Ninja” af Anders Matthesen, Max Nørby Riemann læste J.K Rowling: “Harry Potter – De vises sten” og Ditte Egsgaard Kristensen læste op fra Lene Kaaberbøls “Slangens gave”. Og altså Teresa Fyhn Esteves, der læste uddrag af Bent Hallers “Silke”.

Børnebibliotekarerne lagde vægt på, at eleverne kort formåede at redegøre for bogens forfatter, titel, personerne i det afsnit, de ville læse højt, og hvad der var gået forud for det valgte afsnit.

– I forbindelse med selve oplæsningen vægtede vi betoning,  læsehastighed og styrke, udtale, passende pauser og kontakt til tilhørerne, lyder det fra dommerpanelet.

Det var ikke sådan lige at finde en vinder, men valget faldt altså på Teresa Fyhn Esteves, der vandt en stor kagemand til klassen.

Fredag d. 3. maj skal Teresa forsvare sin lokale Stormester-titel på biblioteket i Vejle, hvor hun skal dyste mod vinderne fra de andre skoler i Syddanmark.