To hjælpere modtog Årets Handicappris


Der var glæde, der var stolthed og der var sammenhold i det blik Annelise Andersen og Alis Hansen sendte hinanden, da de stod med blomster og diplom i favnen som modtagere af Handicapprisen 2018 i Billund Kommune.

De to prismodtagere var netop afsløret af formanden for Handicaprådet, Poul Erik Pedersen, og det var Handicaprådet der har valgt de to blandt seks indstillinger.

Handicapprisen i Bilund Kommune uddeles til en eller flere personer, grupper, foreninger eller virksomheder som yder en særlig indsats for borgere med handicap i Billund Kommune.

De kriterier lever Alis Hansen og Annelise Andersen i høj grad op til. De har i årevis brugt svømmehallen i Grindsted til handicapsvømning med deres egne børn, men de nøjes ikke med det. Uge efter uge hjælper de en 74-årig kvinde med at komme i vandet og få rørt sine lemmer .

Handicapprisen 2018 består – udover et diplom – også af en check på 25.000 kroner som Alis Hansen og Annelise Andersen kan bruge til initiativer i forbindelse med deres arbejde for handicapsvømningen.