Torsdag er Maker-dag i Billund


I disse dage er der opstart på mange efterårs- og vinteraktiviteter i stil med indendørs sportsgrene som gymnastik og svømning. Men fra på torsdag er det også muligt at “gå til Maker”.

Maker Torsdag er et efter-skole-tilbud hvor der sættes fokus på kreative aktiviteter som skal gøre os klogere på verden.

– Vi laver hands-on aktiviteter, der pirrer børnenes nysgerrighed og opfordrer til at udforske og eksperimentere. Vi roder med fænomener, materialer, teknologi og værktøj, hvorigennem vi leger os klogere på verden. Vi tror på læring gennem leg, og at vores hænder ved meget mere, end vi egentlig er klar over, siger Christian Hansen, projektleder på Billund Bibliotekerne, som sammen med Kim Nissen, bibliotekar, har sammensat et rigtig spændende program for de mange kommende torsdage.

Blandt andet vil lærer og LEIS-vejleder på BillundSkolen, Kristian Ipsen, lave et Pinewood Derby, hvor man kan bygge hurtige, seje og flotte biler som skal dyste mod hinanden på en stor racerbane midt i biblioteket. Også The LEGO Idea Studio, som blandt andet designer hands on læring-gennem-leg aktiviteter, vil komme og lave aktiviteter.

Maker Torsdagene foregår på Billund Bibliotek, og er for børn over 9 år. Skulle der være børn under 9 år der har en “maker” gemt i sig, kan de også komme med – bare de så er ifølge med en voksen.