Tvangsbøder på vej mod bygherrer ved manglende forsikring


Billund kommune pønser på at begynde konsekvent at opkræve tvangsbøder, hvis der ikke er tegnet byggeskadeforsikringer på nyopførte huse.

Det er den professionelle bygherre på boligerne, der har ansvaret for at få tegnet – og betalt – byggeskadeforsikringen, men det sker åbenbart ikke altid.

I hvert fald har By og Plan i Billund kommune for tiden tre sager, hvor den samme bygherre har presset borgerne til at flytte ind i deres nye huse, uden at der er tegnet den lovpligtige byggeskadeforsikring.

Dermed er de tre familier nu kommet i klemme mellem bygherren, kommunen og banken. For byggesagen på deres nye hus kan ikke afsluttes, før kommunen har modtaget dokumentation for tegnet og betalt byggeskadeforsikring – noget som kommunen flere gange har rykket den pågældende bygherre for.

I forsøget på at undgå den slags sager fremover, vil Billund kommune nu indføre tvangsbøder til bygherrer, der ikke får tegnet byggeskadeforsikringen. Spørgsmålet er bare, hvor meget bøden skal være på, for loven giver mulighed for alt mellem 5.000 og 10.000 kroner i ugen.

By og Plan har anbefalet politikerne at indføre en ugentlig tvangsbøde på 7.000 kroner.