Udlandet lurer på Billund Bibliotek


Det nye bibliotek i Billund har vakt opmærksomhed i udlandet. Således slår det lokale bibliotek i næste weekend dørene op for en række udenlandske biblioteker og kulturinstitutioner, der søger inspiration til at udvikle kreative og innovative læringsmiljøer med fokus på leg.

Rosan Bosch Studio har designet Billund Bibliotek med det særlige formål at inspirere ’det indre barn’ i alle aldersgrupper til at udforske bibliotekets mange tilbud i et legende og innovativt læringsmiljø.

– Det unikke biblioteksdesign udspringer af troen på, at en intuitiv og legende tilgang til læring vil motivere både børn og voksne. Den gule ørken med termittårnet, de grønne bjerge og det blå gople, der er designet i børnehøjde, åbner op for en helt ny måde at udstille og formidle bibliotekets bøger, musik, spil m.m. forklarer Ole Bisbjerg, der er leder af biblioteker, borgerservice og museer i Billund Kommune.

Han er naturligvis stolt af at udenlandske biblioteker viser stor interesse for Billunds biblioteksdesign:

– Som kulturel aktør i Børnenes Hovedstad er vi med til at skabe et helt unikt læringsmiljø for børn, unge og voksne, hvor vi integrerer leg, læring og making i bibliotekets rum og herigennem understøtter forskellige læringstilgange. Det er denne særlige kombination af fri leg, læring, opdagelse, fysiske bevægelse og kreativ udfoldelse som de udenlandske biblioteker finder interessant, siger Ole Bisbjerg.