Vellykket generalprøve for vaccinationscenter


Der var planlagt 400 vaccinationer i dag i Billund Idrætscenter, hvor der var indkaldt borgere i målgruppen til det første stik med Pfizer-vaccinen. Her skulle det nye vaccinationscenter i Billund kommune stå sin prøve ved at indkalde flere hundrede borgere til vaccinationer i løbet af dagen.

Der var så stor interesse for at få det første stik i Billund, at Region Syddanmark allerede lørdag morgen måtte lukke midlertidigt for flere tidsbestillinger, hvilket også er forklaringen på at rigtig mange borgere gik forgæves på hjemmesiden når de forsøgte at bestille tid til vaccine i Billund.

Ifølge Region Syddanmark viste det sig nemlig lørdag morgen i forbindelse med optrækningen af vaccinerne, at der blot ville blive til 314 doser ud af leveringen, så derfor blev der trykket på bremsen. Men efterhånden som weekenden skred frem, blev der trukket endnu flere vacciner op af ampullerne end før, så derfor åbnede man søndag lidt for sluserne igen, inden deadline kl. 20.

– Vi tror på at vi kører 400 borgere igennem i dag som planlagt. Det er 36 i timen dagen igennem og det holder fint nok indtil videre, siger driftschef ved Vaccinationscentret under Sydvestjysk Sygehus, Jens Hauge Rasmussen i en kommentar til BillundOnline ved middagstid mandag.

Skulle der sidst på mandagen være tegn på, at der er for mange doser i forhold til indkaldte borgere, vil der blive åbnet for bufferlisten – en liste af lokale borgere i målgruppen, der kan træde til med kort varsel for at få stikket. Er der doser i overskud, vil vi fortælle om det på BillundOnlines facebookside.

Regionens folk minder om, at når man er inde på tidsbestillingen til vaccinerne, så er det vigtigt at man får gennemført hele bestillingen. Ens tid er først registreret når man har modtaget en SMS om det.