Venstre foreslår kvart milliard afsat til generationsforureninger


Venstre kommer nu med et beslutningsforslag, som pålægger regeringen at finansiere og igangsætte første fase af oprydningen af de ti generationsforureninger. Planen er at afsætte 250 mio. kr. næste år.

– Oprydningen af de ti generationsforureninger lader til at være en prioritet for regeringen. Det står blandt andet skrevet i det såkaldte forståelsespapir, som regeringen har lavet med sine støttepartier. Det er dog udelukkende blevet ved det skrevne ord. For regeringen har fortsat ikke fremlagt en konkret plan for oprydningen, lyder kritikken fra Venstres lokale folketingsmedlem, Anni Matthiesen.

Derfor har hendes parti sammen med andre partier ad flere omgange stillet udvalgsspørgsmål og indkaldt den socialdemokratiske miljøminister i samråd for at lægge pres på regeringen.

I juni 2020 pålagde Folketingets partier endda regeringen at arbejde for hurtigst muligt at finde nødvendig finansiering til oprydning af generationsforureningerne. Men regeringen har fortsat ikke fremlagt en plan.

– Regeringen har syltet oprydningen af generationsforureninger alt for længe. Folketingets øvrige partier har været tålmodige, men vi kan ikke vente på den nølende regering længere. Som det største oppositionsparti tager vi i Venstre ansvar, og derfor har vi nu fremsat et beslutningsforslag, hvor der afsættes 250 mio. kr. til at kickstarte oprydningen af generationsforureningerne, siger Anni Matthiesen.