Vorbasse venter længst tid på ambulancen


Borgerne i Vorbasse venter i gennemsnit længst på ambulancen, når de ringer efter hjælp. Det viser en opgørelse over responstiderne for andet halvår af 2018 fordelt på postnumre. Responstid er den tid der går fra vagtcentralen sender et køretøj afsted til denne er fremme på adressen.

I gennemsnit tager ambulancen 12,7 minutter om at nå frem til 6623 Vorbasse, men analysen viser også at i 17,4 pct af udrykningerne tager det mere end 15 minutter for ambulancen at nå frem til Vorbasse. Ingen af udrykningerne tog dog mere end 20 minutter.

For 7200 Grindsteds vedkommende – som Stenderup/Krogager også hører under – tog det i snit 12,2 minutter for ambulancen at nå frem, mens Hejnsvig og Sdr. Omme noteres for en gennemsnitlig responstid på henholdsvis 10,4 og 10,8 minutter.

Til gengæld er responstiden i 7190 Billund helt nede på 7 minutter i snit. Dermed er Billund den ene by, der opfylder regionens egen målsætning om max. 8,6 minutter som gennemsnitlig responstid i Sydvestjylland, der dækker Billund, Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen kommuner.

Folketingsmedlem Troels Ravn (S) mener først og fremmest det er fornuftigt at responstiden nu opgøres i postnumre og ikke blot som før i kommuner:

– Det giver politikerne i vores region et langt bedre grundlag at træffe beslutninger på, så det er jeg meget tilfreds med, siger Troels Ravn.

Han har dog heller ikke svært ved at se, at Vorbasse skiller sig ud i statistikken fra Region Syddanmarks præhospitale udvalg:

– Vi skal have bedre responstider i landdistrikterne. Det her handler om grundlæggende tryghed. Politikerne skal handle på de her tal, siger Troels Ravn.