Y’s Mens Club holder sit sidste loppemarked


En epoke slutter i den kommende weekend, når Billund Y’s Men’s Club holder sit sidste loppemarked i Billund Idrætscenter.

Her vil alle tre haller være fyldt til bristepunktet med alverdens indsamlede effekter – flere end normalt da der stadig er en del fra før corona, som ikke er blevet solgt.

– Det er altid festlig når vi holder loppemarked, der kommer rigtig mange mennesker som holder af selve miljøet om at handle, og forsøger at prutte prisen lidt ned. Det hører nu engang med til et godt loppemarked, og handlen lykkes som regel med lidt gensidig øjenkontakt og smil på læben, lyder det fra den velgørende organisation.

Men weekendens loppemarked bliver det sidste af slagsen. Det har været afholdt siden 1978, men nu er det fysiske arbejde med at tømme container op til 3 gange om ugen, og efterfølgende sortering samt det at få selve loppemarkedet afviklet, blevet for stor en opgave.

– Det skyldes at klubbens medlemmer bliver ældre, og dermed skal vi have endnu flere frivillige hænder fra mange forskellige foreninger, og det kniber det også med, for mange af dem er jo også engagerede på andre fronter indenfor det frivillige forenings arbejde, lyder det fra Billund Y’s Men’s Club.

Loppemarkedet startede i 1978 hos Poul Sørensen, Billund Bilcenter på Vejlevej, men siden 1999 har det været afholdt i Billund Idrætscenter, hvor det hvert år har været et stort tilløbsstykke.

– Når man fra klubbens side ser tilbage, så er det jo med glæde over den store opbakning der har været gennem årene, og de midler som er indsamlet har gjort en stor forskel indenfor det sociale, humanitære og det kirkelige arbejde – både lokalt, nationalt og internationalt. Vi har stadig vores minigolf anlæg på Hølvej, som er et godt pengerejsningsprojekt, og på den måde kan Billund Y’s Men’s Club fortsætte med at støtte mange gode projekter, lyder det fra organisationen.