Zebicon stiller ekspert til rådighed for skoler


I en charmeoffensiv for at få flere højtuddannede med tekniske og naturvidenskabelige kompetencer, har den danske teknologiske alliance ”Engineer the future” samlet en gruppe ingeniører og teknologieksperter fra hele landet og etableret konceptet ”Book en ekspert”. Nu er Billund-virksomheden Zebicon også en del af dét koncept, som er målrettet ungdomsuddannelser og folkeskolernes 4.-10. klasse.

Som navnet antyder, kan skolerne nu booke en ekspert fra blandt andet Zebicon til at komme ud og fortælle om, hvad de arbejder med og lære eleverne om deres faglige område.  Det kunne eksempelvis være 27-årige Marie Almbjerg, som er uddannet Maskiningeniør fra VIA University College i Horsens. Marie er ansat som kvalitets- og måletekniker hos Zebicon, hvor hun laver 3D scanninger af mange forskellige produkter – lige fra emner på størrelse med knappenåle til store vindmøllekomponenter. Hun arbejder også med den efterfølgende databehandling af 3D scanningerne og med at lave målerapporter til Zebicons kunder.

– Når vi lader Marie være en del af Engineer the future, er det fordi, vi gerne vil give tilbage til de uddannelser, som vi selv henter vores medarbejdere fra. Det er et kendt problem, at vi både nu og i fremtiden har mangel på dygtige teknikere. Derfor er det vigtigt for os, at vække de unges interesse for det tekniske område og synliggøre, at Zebicon er en interessant arbejdsplads for unge mennesker, siger Zebicons direktør, Jeppe Laursen.