Anni Matthiesen luftede ide om startpakke ved Drive-på besøg

Anni Matthiesen omgivet af værterne fra Drive. Fra venstre Janne Svensgaard, Dorthe Ulstrup, Christopher Moyell Jull, Anni Mathiesen, Anna Bak Nielsen, Miriam Velasco Hansen.


Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen blev en smule klogere på, hvordan skolen Drive – School of Motivation i Billund griber det hele an, når de skal undervise en stadigt større gruppe børn med udfordringer, da hun i dag var forbi lokalerne på Kløvermarken i Billund.

Som børne- og undervisningsordfører rammer det nemlig ret godt ned i Anni Matthiesen ansvarsområder, og derfor er det vigtigt for hende at blive klogere på hvordan udfordringerne er.

– Jeg har selvfølgelig hørt lidt om Drive, men kun i brudstykker, så det er rigtig godt for mig at få en samlet fortælling af hvad det egentlig er, de kan flytte og hvad det egentlig er de laver  i hverdagen herude. Det er jeg blevet klogere på i dag, siger Anni Matthiesen.

Hun erkender, at der er brug for skoler som Drive, for som det ser ud nu, er de danske folkeskoler ikke klædt voldsomt godt på til opgaven med at håndtere børn med eksempelvis autisme eller ADHD.

– Hvis man kunne implementere alt dét som Drive gør i deres hverdag ude i de danske grundskoler, så er vi jo nået i mål. Men som det ser ud lige nu, med mængden af børn, som mistrives og som har skolevægring, så må vi jo være ærlige og sige, at så er det nødvendigt med skoler som Drive, siger Anni Matthiesen.

Men folketingsmedlemmet har et forslag til, hvad man over tid kan gøre for måske at hjælpe børn med særligt skolevægring:

– Hvis man lavede en form for startpakke til forældre, lærere, skoleledere og pædagoger hvor man skitserede hvad det vil sige at have et barn med autisme eller ADHD, eksempvelvis, så de alle kan blive klædt på til at kunne håndtere det barn i hverdagen. Og blive klogere på at der er nogle ting, man skal tage særlige hensyn til, eller gøre noget på en bestemt måde for at få hverdagen til at fungere – og dermed forhåbentlig undgå at der er så mange børn, der får skolevægring, som der er i dag, lød det fra Anni Matthiesen efter dagens besøg på Drive i Billund.