Billund Lufthavn vejrer morgenluft med endnu et flyselskab på platformen

Passagerterminalen i Billund Lufthavn har været mennesketom med kun 3,7 procent af passagertrafikken ift. februar 2020. Men lufthavnen har været fyldt med tro, håb og gode nyheder, og nyhedsstrømmen slutter ikke sammen med februar.

Billund Lufthavn kan nemlig igen byde et nyt flyselskab velkommen. Den 16. juni slår det rumænske flyselskab AnimaWings landingsstellet ud og lander i Billund med en rute til Bukarest. Dermed supplerer AnimaWings Wizzair på ruten med yderligere to ugentlige afgange på onsdage og fredage. Det betyder den kommende sommer fem ugentlige afgange mellem Billund og Bukarest og giver stor fleksibilitet for at tilrettelægge den perfekte rejse.

– Øst- og Centraleuropa samt Bukarest er et populært rejsemål for danske turister. Men ejerskabet af AnimaWings tyder på, at der også kommer mange rumænske turister til Danmark. Størstedelen af selskabet er ejet af én af de største rumænske tour operatører, Memento Group, der er i tæt samarbejde med TUI, og det fremgår tydeligt på deres hjemmeside, at LEGOLAND bliver det helt store trækplaster til turister i Vestdanmark, fortæller Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

Der har længe været optimisme at spore hos Billund Lufthavn, men forhåbningerne til den kommende sommer er ikke blevet mindre efterhånden, som rutenyhederne er tikket ind i løbet af februar. Lufthavnen er kontinuerligt i dialog med eksisterende flyselskaber og charterbureauerne om genetablering af flytrafikken og med nye flyselskaber om nye ruter. Og blandt flyselskaberne er der enstemmigt anerkendelse og tro på markedet med Billund Lufthavn i centrum.

– Vi har altid gode dialoger med rejsebureauerne og flyselskaberne, og det har vi også haft hele det sidste år. Nu begynder krisen forhåbentligt at vende, og så kan vi begynde at sætte ord på, hvad der har været under opsejling. Det har også været vigtigt at dele de gode nyheder internt i lufthavnen. Det giver god stemning og en endnu større tro på fremtiden, fastslår Jan Hessellund.