– Det er ikke lønnen, der driver værket

Det er bestemt ikke lønnen, men snarere lysten, der driver værket, hvis man skal være lokalpolitiker i Danmark. Den holdning har flere medlemmer af Billund Byråd – blandt andet Ulrich Kristensen (V) fra Billund:

– Jeg arbejder i liberalt erhverv, og hvis ikke min arbejdsgiver var meget fleksibel, ville jeg direkte tabe penge på at være byrådsmedlem, siger Ulrich Kristensen til Danske Kommuner.

Emnet om aflønning er blevet aktuelt i forbindelse med Vederlagskommissionens rapport om hvordan folketingsmedlemmer, ministre, regionsrådsformænd og borgmestre bør aflønnes.

I en undersøgelse som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har foretaget, svarer 56 pct. af de 789 adspurgte byrådsmedlemmer, at vederlaget for byrådsarbejdet ikke er passende i forhold til arbejdsmængde og tidsforbrug. 34 pct mener, at pengene passer.

Ifølge Vederlagskommissionen skal en borgmester i Billund kommune stige knap 200.000 i løn om året. Til gengæld ryger der noget pension og eftervederlag væk. Samlet set kommer Ib Kristensen formentlig ikke til at spise flere røde bøffer af den årsag. Han er dog helt på linje med Ulrich Kristensen i, at det ikke er lønnen, der driver værket:

– Der er ingen tvivl om at hvis jeg brugte så mange timer hjemme i firmaet i stedet for, så ville jeg have en langt bedre løn. Det er jo ikke et 8-16 job det her. Jeg har byråds- og borgmesteropgaver 3-4 aftener i ugen og normalvis også en dag i weekenden, siger Ib Kristensen (V) til BillundOnline.

Han vurderer at han på en lille uge arbejder 50 timer, mens en stor uge udgør 80 timer.

– Jeg ved godt jeg bare kan sige nej, men der forventes jo noget af én. Og det er jo også et utroligt spændende job jeg har – ellers gjorde jeg det heller ikke, kan jeg love dig, siger Ib Kristensen.

Tilbage til partifællen Ulrich Kristensen, der sidder i sin første byrådsperiode. Han mener at hele byrådet burde slankes:

– Personligt mener jeg, man burde reducere antallet af byrådsmedlemmer og køre det mere som en bestyrelse i en privat virksomhed, siger Ulrich Kristensen til Danske Kommuner.

Han tror det således ville blive mere attraktivt at gå ind i lokalpolitik, fordi der så skulle kæmpes med andre om pladsen.