Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats – nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.
Cecillie Jutta er til dagligt en del af ungenetværket i Frivilligcenter Billund, der er et frivilligt fællesskab for unge på tværs af foreninger og organisationer i Billund Kommune. Et netværk, som er særligt tilpasset unge, der ikke føler sig dækket af specifikke fritidsforeninger/organisationer.
Hun har tidligere været frivillig til for eksempel endagsfestivaler for handicappede, og hun glæder sig til at genopleve følelsen af fællesskab og den livsglæde, som frivilligheden bringer med sig, når hun for første gang deltager i dette års Skole OL-finale.
”Jeg glæder mig allermest til at være en del af et fællesskab og et arrangement med så mange børn, der render rundt, smiler, griner og bare har den fedeste dag. Det er jo fantastisk. Det er en kæmpe ære at være en del af Skole OL-finalen. Og så er det fuldstændig lige meget, om du har sat banen op og planlagt det hele, eller om det var dig, der lige hentede vand til dem. Så bare æren i at være med til at give dem en god dag, glæder jeg mig rigtig meget til,” siger Cecillie Jutta.
Elsebeth Bloch, der har arbejdet i Billund Kommune i 44 år, men som nu er pensioneret, ser også meget frem til at være frivillig til Skole OL-finalen for tredje år i træk. Hun fungerer som teamleder for den del af de frivillige, der bl.a. står for startnumre, indcheckning, indmarch og klargøring til medaljeoverrækkelsen.
”Frivillighed har altid været en del af mig. Og jeg sætter stor pris på, at man til Skole OL-finalen er omgivet af dedikerede frivillige, der alle har fokus på at finde løsninger, som skaber gode oplevelser for børnene. Som frivillig teamleder hjælper jeg med at sikre struktur og overblik, og jeg oplever et fællesskab, hvor vi sammen har fokus på at få det hele til at lykkes. Personligt går jeg altid glad hjem efter en god uge, hvor vi har støttet hinanden, og hvor stemningen har været helt i top”, udtaler Elsebeth Bloch.
Frivillighed gør en forskel
Gennem Billund Kommunes værtskab for Skole OL-finalen, som er muliggjort med støtte fra Ole Kirk’s Fond, har kommunen oplevet en fantastisk opbakning fra frivillige borgere.
Den store opbakning til at være frivillige er en kæmpe styrke og er med til at vise det sammenhold og fællesskab, der er i Billund Kommune.
”Det gør mig stolt som borgmester, at mere end 450 borgere har tilmeldt sig som frivillige til Skole OL-finalen. Vi skaber fantastiske oplevelser, når vi er en del af et fællesskab og løfter i flok. Derfor glæder det mig, at så mange støtter op om at give børn fra hele Danmark en fantastisk oplevelse, når de besøger Børnenes Hovedstad. Uanset om det er første møde med frivilligt arbejde, eller om man er erfaren, så er alle frivillige med til at gøre en kæmpe forskel,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.
Hos DIF Skole OL er man også meget taknemmelige for at se så mange frivillige støtter op om Skole OL-finalen. De frivillige kræfter er afgørende for, at der kan afholdes DIF Skole OL.
”De frivillige er en fantastisk urkraft i dansk idræt, og det glæder mig, at så mange på tværs af aldersgrupper har meldt sig som frivillige til finalen i Billund. Jeg tror, at opbakningen skyldes en kombination af en målrettet indsats, meningsfulde opgaver og et fantastisk event med en smittende glæde,” udtaler Hans Natorp, formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF).
Du kan stadig blive en del af holdet
Vil du også være en del af det store frivilligfællesskab, når omkring 7.000 børn fra 4.-8. klasse fra hele Danmark fra den 11.-14. juni indtager Billund Idrætscenter?
Tilmeld dig: https://www.billund.dk/borger/kultur-og-fritid/skole-ol-finalen/frivillig-til-skole-ol-finalen/