Sammen finder vi ud af det. Projektet, der blev sat i værk for at opnå centrale gevinster, både i den kommunale drift og service men også i borgernes oplevelse med kommunen. Det smarte konsulenthus tog sit indtog med udvalgte medarbejdere.
De satte chef- og lederniveau på bænken. Det beskriver al teori om organisationsudvikling som værende en meget dårlig idé. Forandringen kan skabes nedefra men skal have ledelsesmæssig forankring og der skal være en klar og tydelig kommunikation om den ønskede retning, fra ledelsen.
Der blev holdt møder, og tiden blev taget fra vores kerneopgaver. Mange møder med masser af gule post its. Der blev spist flødeskumskager og sunget fællessange. Vi skulle lære hinanden at kende. Det ville nedbryde siloerne, havde de tænkt.
Vi talte aldrig om det, der var relevant. Hvordan serviceleverancen skulle tage udgansgpunkt i et indidviduelt skøn, hvor traditionelle arbejdsgange, gængs praksis, og lovfortolkning udfordres med det ene formål at imødekomme den enkelte borgers behov.
Ingen ønskede at prøve de idéer af, som vi havde fodret direktionen med siden 2009. Én tovholder på familierne, slippe faglighederne fri. Strategisk samarbejde mellem fagforvaltninger.
Vi var mange, der råbte ”jamen, projektet har jo ikke noget tøj på” – vi blev bedt om at rette ind, spise kagen og synge med.
Sammen fandt vi ud af, at selv i moderne tider, praktiseres fortællingen om ”Kejserens nye klæder”. Måske bliver den økonomiske opfølgning på effekten af samskabelsestilgangen ligeså nøgen som kongen var i eventyret?
Venlig hilsen
Daisy Nykjær-Andersen, Byrådskandidat for Radikale Venstre, Grindsted