Den 24. og 25. juli kan man opleve hvordan man laver smør og ost fra bunden med gamle redskaber på den gamle museumsgård.
På gården foregår mejeriaktiviteter på helt gammeldags facon, uden brug af maskiner. Den pasteuriserede, syrnede fløde hældes i en gammeldags smørkærne og så kan både børn og voksne få lov at prøve kræfter med kærnen.
Herfra skal smørret æltes, inden det er klar til at blive pakket. Et biprodukt ved smørproduktionen er kærnemælk, så her kan man naturligvis få en smagsprøve på frisk kærnemælk. Man kan desuden prøve at ”malke en ko” på et kunstigt yver. Der laves smør både tirsdag og onsdag.
Tirsdag kan man deltage i osteproduktionen. Det foregår i gårdspladsen, hvor pasteuriseret mælk røres med mælkesyre ogosteløbe. Når blandingen begynder at stivne, skæres den i små tern og drænes. Derefter hældes den i forme foret med ostelærred og sættes til pres. Da osteproduktion er en langvarig proces, er der desværre ikke smagsprøver, men det vil være muligt at købe sig en ostemad i Kaffestuen.
Værkstederne og kaffestuen er åbne, hestevognen kører og der kan købes Karensmindevafler.
Tirsdag vil der være musikalsk underholdning i gårdspladsen.
Kom tæt på dyrene i hele juli måned
Børn og deres forældre er velkomne hver dag, hele juli på Museumscenter Karensminde. Her har man mulighed for at hjælpe med at fodre gårdens dyr og give en hånd med, når der skal hentes æg hos hønsene. Som altid må man klappe kaninerne og de små gedekid. Museumscenter Karensminde har åbent hver dag fra kl. 10-16, og dyrene fodres fra kl. 14.30.
Museumscenter Karensminde har et bredt program med aktivitetsdage, som strækker sig over hele sommeren. Man kan læse mere om de forskellige aktiviteter på museets hjemmeside og facebookside.
Entré voksen: 40 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis entré.