Børn og unges oplevelser på sociale medier – både de gode og de dårlige – har stor betydning for deres trivsel og hverdag. Derfor sætter Sex & Samfunds landsdækkende undervisningskampagne Uge Sex i år særligt fokus på sociale medier.
De unge mennesker har berørt spørgsmål som:
- Hvordan er man en god ven – også på sociale medier?
- Hvad vil det sige at have ret til at bestemme over egen krop og respektere andres grænser?
- Hvad sker der med kroppen i puberteten?
Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, besøgte i den anledning Vorbasse Skole for at se deres indsats og arbejde i denne uge.
Normalt er fokus i Uge Sex kampagnen særligt børn og unges fysiske verden, og hvordan de passer på hinanden i den. Men de seneste år er sociale medier blevet så udbredt i selv folkeskolen, at det er vigtigt med en dialog om, hvad man skriver eller deler med hinanden på nettet. Det var dejligt både at deltage og sågar undervise i 5. klasse på Vorbasse Skole, siger Anni Matthiesen.
Sammen med Vorbasse Skole deltager over 400.000 elever fra 0.-10. klasse og 9000 lærere, pædagoger og sundhedsplejesker i Uge Sex.
Det er dejligt, at Sex og Samfund hvert eneste år engagerer så mange elever, lærere og skoler i kampagnen. Vores unge bliver på den måde godt oplyste og bedre rustet til at gebærde sig i livet. De får med oplysning redskaberne til selv at kunne svare på de spørgsmål, som knytter sig til seksualitet og pubertet, siger børne- og undervisningsordfører Anni Matthiesen.