Det er lidt snæversynet, hvis man ikke mener Børnerådet kan fungere ligeså godt i Billund, som i hovedstaden. Det mener det mangeårige medlem af Billund Byråd, Frede Nørskov (S), efter Børnerådet har anmodet om lov til at oprette en satellitafdeling af rådet i København, når flytningen til Billund bliver en realitet til efteråret. Kun to af de 12 medarbejdere ved Børnerådet ønsker nemlig at flytte med til Billund, og dét får rådets formand, Per Larsen, til at frygte videnstab på området. Folketinget har dog slået fast, at der ikke bliver noget af en filial i hovedstaden, for udrulningen af de statslige arbejdspladser ligger fast.
– Vi har altså også særdeles kvalificeret, entusiastisk og engageret arbejdskraft til Børnerådet her i Jylland, så det er lidt snæversynet, hvis man ikke mener Børnerådet kan fungere i Billund, siger Frede Nørskov.
Han giver heller ikke meget for Per Larsens argument om, at Børnerådets medarbejdere årligt skal til henved 140 møder i København:
– I vores elektroniske tidsalder holder man altså både videokonferencer og alt muligt andet, så man behøver ikke sidde fysisk sammen for at holde møder. Derudover har vi en lufthavn i baghaven, som man hurtigere kommer til end fra det centrale København til Kastrup Lufthavn, påpeger Frede Nørskov.
Han tror Børnerådet – ligesom de øvrige udflyttede statslige arbejdspladser – vil have godt af at komme lidt ud af osteklokken:
– Nu bor størstedelen af landets befolkning jo udenfor København, så måske man ligefrem kunne udøve en mere effektiv indsats, hvis man er tættere på den virkelighed der er. Måske Børnerådet ligefrem kan få andre vinkler på deres arbejde end de er vant til, ved at få besat de snart ledige stillinger med jysk arbejdskraft, siger Frede Nørskov.
Han minder om, at der venter Børnerådet nogle helt nye rammer i den nye arkadebygning på Hovedgaden i Billund:
– Vi har nogle særdeles attraktive faciliteter der står og venter på Børnerådet, og derudover er der hele dét arbejde som Billund kommune og vores samfund gør omkring Børnenes Hovedstad, børns indlæring og opvækst. Det kan give en god og positiv afsmitning til hinanden og et spændende miljø, lyder det fra den erfarne lokalpolitiker.