Fortæl om dine oplevelser i corona-tiden


Hvordan skal den lokale fortælling om corona-krisen lyde om 100 år? Fortæl om jeres hverdagsliv og personlige oplevelser i denne atypiske og alvorlige situation.

Sådan lyder opfordringen fra museer, biblioteker og arkiver i Billund kommune, der er gået sammen om at indsamle lokalbefolkningens erindringer som et vidnesbyrd om denne særlige tid.

– Alle historier, store som små, er interessante når vi skal forsøge at dække kommunens fælles erindring. Hvilke bekymringer har unge i forbindelse med virusudbruddet? Hvordan forsøger I at skabe en forholdsvis normal hverdag for jeres børn, og hvordan forklarer I dem om alt det, der foregår ude i den store verden? Hvordan påvirker ensomheden én i denne tid? Hvordan bruger I lokalområdet? Hvilke bekymringer har udsatte borgere? Er der lyspunkter i denne tid? Har man eksempelvis knyttet tættere bånd til morfar? Er man blevet surdejsekspert? Er der trods afstand skabt større sammenhængskraft? lyder nogle af spørgsmålene fra initiativtagerne.

Beretningerne kan indleveres på forskellig vis:

– Vi er både interesseret i, hvis der er nogle der har ført dagbog under perioden eller beskrevet særlige oplevelser. Hvis der er nogle der har ført videodagbog eller har taget billeder fra forskellige egne i kommunen, fra hjemmekontoret eller fra de tomme kontorlokaler. Det kan også være fysiske genstande i form af skiltet fra butiksvinduet der er midlertidig lukket, sanghæftet fra fællessang på gaden, værnemidler eller lignende, lyder det. 

Hvis man ønsker at tage del i indsamlingen, skal man henvende sig til enten bibliotekar Kim Nissen – museumsinspektør Jonas H. Ruskjær – eller til Karin Berg fra det lokalhistoriske arkiv. Man er velkommen til at sende materiale direkte til en af de tre ovenstående mails. Man er også velkommen til at møde op i Magion Biblioteket, når det igen åbner.

– De indsamlede erindringer og materialer skal selvfølgelig hjælpe os med at kunne dokumentere denne tid i kommunen for eftertiden. Det kan også tænkes ind i formidlingssammenhæng, lyder det fra initiativtagerne.