Billund er landets bedste kommune til at få ukrainere i job


Billund Kommune er den kommune i Danmark, der klarer sig bedst i forhold til at få ukrainere i job. Intet mindre end 98 procent af de jobparate ukrainere, der bor i Billund Kommune, er nemlig i job. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Placeringen glæder den politisk ansvarlige, Robert Terkelsen, formand for Unge- og beskæftigelsesudvalget:

– Jeg er rigtig stolt over, at vi lykkes med at hjælpe ukrainerne i job. De er flygtet fra krigen i deres hjemland, og vi oplever, at ukrainerne er meget motiverede for at komme i arbejde, få en normal hverdag og bidrage til vores lokalsamfund. Jeg er derfor meget glad for det gode samarbejde, vi oplever med ukrainerne og de lokale virksomheder, der gerne vil ansætte. Ved at byde ukrainerne velkommen til vores arbejdsmarked, får de en meningsfuld hverdag og bidrager værdifuldt til vores samfund, siger Robert Terkelsen i en pressemeddelelse fra Billund kommune.

Når ukrainerne ankommer til Billund Kommune, deltager jobcentret på deres første møde med kommunen, hvor der bliver spurgt ind til kompetencer og erfaringer. Herefter iværksætter jobcentret et særligt forløb, hvor ukrainerne bliver præsenteret for jobåbninger, som matcher deres kompetencer og erfaringer, hvorefter kommunen formidler kontakten til virksomhederne.

– Udover det målrettede fokus på at hjælpe ukrainerne i arbejde, er medarbejderne i Billund Kommune rigtig gode til at samarbejde på tværs af afdelinger med udgangspunkt i den enkeltes behov. Vi tror nemlig på, at det er nemmere at koncentrere sig om job, når der er styr på de praktiske omkring bolig, børn, pasning og skolegang, siger Robert Terkelsen.

I alt 168 ukrainere er bosat i kommunen eftersærlovens bestemmelser, og det gælder både børn, voksne og pensionister. 85 ud af 87 jobparate er i arbejde.