LEGO-løverne har forladt Billund


De to venlige stenløver, der normalt pryder hovedtrappen til Ole Kirks Hus, har midlertidigt forladt byen.

Det sker i forbindelse med en større renovering af LEGO Idé Huset – et bygningskompleks, der består af tre af de ældste LEGO-bygninger i Billund: Ole Kirks Hus på Hovedgaden, samt LEGO System Huset og den gamle trævarefabrik, der begge ligger på Systemvej.

En del af renoveringsarbejdet omfatter renovering af facaden og indgangspartiet på Ole Kirks Hus, og i samme ombæring bliver de to stenløver på hovedtrappen også udskiftet og erstattet med to nye løver, der i højere grad vil ligne de originale figurer. De originale løver fra 1924 blev for nogle år siden udskiftet, da de var medtaget af mange års vind og vejr.

Familien Kirks hus på Hovedgaden blev opført i 1924 og er tegnet af arkitekt Jesper Jespersen, som Ole Kirk arbejdede sammen med flere gange, blandt andet omkring opførelsen af Billund Andelsmejeri, der stod færdigt i 1925. Da huset stod færdigt, fik Ole Kirk, som en sidste prik over i’et, lagt byens første fortov foran huset, og de to løver blev placeret ved hoveddøren. De tjente dels som et statussymbol, og dels som en tyk  streg under byggeriets håndværksmæssige kvalitet.

Det forventes, at de to nye løver indtager deres pladser ved hoveddøren til foråret, når hele renoveringsarbejdet er afsluttet.