Lokalt boksetalent sigter mod OL


Måske har du allerede hørt om Nikki Møller Nielsen – et af de helt store danske talenter inden for boksning. Det er ikke mere få uger siden, at Grindsted-bokseren vandt sit første store danske mesterskab i U19-weltervægt. En sejr der har fået det lokale talent til at drømme store drømme.

Den 19-årige Nikki Møller Nielsen er for alvor ved at gøre sig bemærket i bokseverdenen. Faktisk så endte Nikki Møller Nielsen i sidste måned med en flot ottendedelsfinale ved VM i Rusland. Herefter tog han direkte hjem til Danmark og besejrede den københavnske Jamal Khomsi i kampen om det danske mesterskab i U19-weltervægt. De gode resultater har fået Nikki Møller Nielsen til at gå efter at bokse i de helt store turneringer, og han har nu officielt udtalt, at han nu går efter at komme med til OL i 2020.

Den unge bokser har da også allerede været tilbage i ringen efter sin imponerende sejr. Allerede fredagen efter at han blev dansk mester, boksede han igen. Denne gang imod Tadas Sakocius fra BK Wedala i Vejle – en noget nervepirrende kamp. Heldigvis endte Nikki Møller Nielsen med en samlet sejr, da to ud af tre dommere pegede på, at han skulle udkåres som vinder af kampen. Til JyskeVestkysten forklarer Nikki, at det havde været lidt af et pres at spille på hjemmebane, efter at han fik den overbevisende titel som dansk mester. Det gjorde dog samtidig motivationen for at bokse endnu større, og det fik Nikki til at performe til sit ypperste.

I første omgang går Nikki efter at vinde et nordisk mesterskab, og ambitionerne stopper ikke her. Nikki er fast besluttet på at vinde flere store turneringer, og han vil nu satse alt på at opnå den største drøm – at deltage i OL i 2020.

Men det kræver sin mand at nå OL-drømmen, da man bestemt ikke kommer sovende til et karriestadie, hvor ens konkurrenter udgøres af verdens bedste atleter. Det er noget tidligere OL-deltagere som Anja Andersen, Joachim B. Olsen og Marcin Horecki ved alt om.

Udover Nikkie, er der mange andre talentfulde Grindsted-boksere. Seks andre boksetalenter endte nemlig også med en sejr ved hjemmestævnet i Magion. Både Armend Muli, Nik Møller Nielsen, Simon Hede Jensen, Martin Egebæk og Leutrin Muli vandt deres egne kampe. Det var kun Julius S. Thomsen og Kian Møller Nielsen, der måtte se sig overmandet ved det spændende hjemmestævne. Der er altså god grund til at følge med i lokal boksning.

Ikke så overraskende for dem, som følger med i lokal boksning, så var det Martin Egebæk, der rendte med titlen som stævnets bedste tekniker. Stævnets anden titel, den bedste fighter, gik også til en Grindsted-bokser. Det var Leutrin Muli, som rendte med den pris.

Nikki Møller Nielsens brøde er også boksetalenter.Både Kian og Nik endte begge med at snuppe DM-guld i år, hvilket de henholdsvis gjorde i U17- og U15-rækken. Men det er altså første gang i historien, at en Grindsted-bokser vinder det danske senior-mesterskab. Der er altså virkelig god grund til at holde godt øje med Nikki Møller Nielsen.

Vi har indtil videre kun haft en eneste dansker, der er rendt med en guldmedalje ved OL, og det er Hans Nielsen, der tilbage i 1924 kunne kalde sig olympisk mester, efter han vandt fem olympiske kampe i træk. Hvem ved, måske det kan blive Nikki Møller Nielsen, der bliver den næste.