Venstre er uden flertal i forhandlinger


Dansk Folkeparti bliver ikke en del af budgetforliget i Billund kommune i år. En rodet omgang forhandlinger med kun kort tid til at forberede sig på budgetforslaget, har fået gruppeformand Per Nyhus til at forlade forhandlingerne.

– Vi kan ikke se os selv i det, der ser ud til at være på vej, siger Per Nyhus til jv.dk.

Dermed står borgmesterpartiet Venstre uden sit ellers trofaste støtteparti i de igangværende forhandlinger. Og da Venstre som bekendt smed Lars Hansen ud af partiet for nyligt, sidder han som løsgænger med ved forhandlingerne. Dermed kan Lars Hansen i realiteten blive tungen på vægtskålen i afgørende forhandlingssituationer. Det er han dog ikke meget for at vedkende sig:

– Jeg er ikke mere tungen, end så mange andre er. Så er Allan (Munk Nielsen fra de konservative, red.) også fordi han også er alene. Men de andre små grupper kan også blive afgørende, hvis de store ikke kan blive enige om tingene, siger Lars Hansen forud for at budgetforhandlingerne genoptages klokken 17 onsdag.

– Kunsten er at kunne tælle til 13, hvis man vil have sin politik igennem i Billund byråd. Jeg stiller ingen ultimative krav, for det kommer der ingenting ud af, siger Lars Hansen.

Modsat sine tidligere år i byrådet er Lars Hansen denne gang ikke bundet af en partidisciplin og kan derfor stemme efter egen overbevisning. Men for ham er følelsen af at være fri fugl både behagelig, men også lidt mærkelig.

– Men jeg synes jeg agerer fint i budgetforhandlingerne. Der er en god tone og vi kommer vidt omkring, siger Lars Hansen, der i respekt for sine byrådskolleger ikke ønsker at kommentere på de igangværende forhandlinger eller om hvor der evt er knaster eller enighed blandt parterne.