Billund kommunes museer opfordrer fortsat borgerne til at komme med fortællinger om corona-tiden.
– Her har borgerne mulighed for at sætte præg på hvorledes denne mærkværdige tid skal huskes og formidles for eftertiden, hedder det i en pressemeddelelse fra museerne.
Herfra opfordrer man til at fortælle, mens erindringerne er friske.
– Fortæl om jeres hverdagsliv og personlige oplevelser under COVID-19 pandemien og indlever genstande til museet, lyder det.
Det er både museer, biblioteker og arkiver i Billund Kommune, der er gået sammen om at indsamle lokalbefolkningens erindringer som et vidnesbyrd om denne særlige tid.
– Vi er interesserede i både beretninger, genstande, billeder, og video. Da vi arbejder med indsamling af samtidshistorie, kan genstande virke som en diffus størrelse. Eksempler på genstande der kunne være relevante: Køkkensaksen man brugte til at klippe ungerne med da frisøren var lukket. Toiletrullen man sikrede sig under den kaotiske begyndelse. Bamsen man satte i vindueskarmen. Visir, håndsprit og andre værnemidler og meget andet. Det er kun fantasien der sætter grænser, skriver Billund kommunes museer.
Samtidig er man også interesserede i henvendelser fra både privatpersoner og lokale virksomheder:
– Alle historier, store som små, er interessante når vi skal forsøge at dække kommunens fælles erindring. Hvilke bekymringer har unge i forbindelse med virusudbruddet? Hvordan forsøger I at skabe en forholdsvis normal hverdag for jeres børn, og hvordan forklarer I dem om alt det, der foregår ude i den store verden? Hvordan påvirker ensomheden én i denne tid? Hvordan bruger I lokalområdet? Hvilke bekymringer har udsatte borgere? Er der lyspunkter i denne tid? Har man f.eks. knyttet tættere bånd til morfar? Er man blevet surdejsekspert? Er der trods afstand skabt større sammenhængskraft? hedder det.
Bidrag til indsamlingen kan afleveres i skranken i Magion Biblioteket. Eller man kan kontakte enten bibliotekar Kim Nissen, museumsinspektør Jonas H. Ruskjær eller til Karin Berg fra det lokalhistoriske arkiv.