Fortæl om dine oplevelser under corona-epidemien

Hvad laver du, dine børn og familien mens skolerne og dagtilbud er lukkede? Det vil de lokale museer, bibliotekerne og arkiverne gerne høre om.


Billund kommunes museer opfordrer fortsat borgerne til at komme med fortællinger om corona-tiden.

– Her har borgerne mulighed for at sætte præg på hvorledes denne mærkværdige tid skal huskes og formidles for eftertiden, hedder det i en pressemeddelelse fra museerne.

Herfra opfordrer man til at fortælle, mens erindringerne er friske.
– Fortæl om jeres hverdagsliv og personlige oplevelser under COVID-19 pandemien og indlever genstande til museet, lyder det.

Det er både museer, biblioteker og arkiver i Billund Kommune, der er gået sammen om at indsamle lokalbefolkningens erindringer som et vidnesbyrd om denne særlige tid.

– Vi er interesserede i både beretninger, genstande, billeder, og video. Da vi arbejder med indsamling af samtidshistorie, kan genstande virke som en diffus størrelse. Eksempler på genstande der kunne være relevante: Køkkensaksen man brugte til at klippe ungerne med da frisøren var lukket. Toiletrullen man sikrede sig under den kaotiske begyndelse. Bamsen man satte i vindueskarmen. Visir, håndsprit og andre værnemidler og meget andet. Det er kun fantasien der sætter grænser, skriver Billund kommunes museer.

Samtidig er man også interesserede i henvendelser fra både privatpersoner og lokale virksomheder:

– Alle historier, store som små, er interessante når vi skal forsøge at dække kommunens fælles erindring. Hvilke bekymringer har unge i forbindelse med virusudbruddet? Hvordan forsøger I at skabe en forholdsvis normal hverdag for jeres børn, og hvordan forklarer I dem om alt det, der foregår ude i den store verden? Hvordan påvirker ensomheden én i denne tid? Hvordan bruger I lokalområdet? Hvilke bekymringer har udsatte borgere? Er der lyspunkter i denne tid? Har man f.eks. knyttet tættere bånd til morfar? Er man blevet surdejsekspert? Er der trods afstand skabt større sammenhængskraft? hedder det.

Bidrag til indsamlingen kan afleveres i skranken i Magion Biblioteket. Eller man kan kontakte enten bibliotekar Kim Nissen, museumsinspektør Jonas H. Ruskjær eller til Karin Berg fra det lokalhistoriske arkiv.