Anni Matthiesen var med til Børnenes Grundlovsdag


Torsdag d. 31. maj er Børnenes Grundlovsdag. En dag, som hvert år sætter fokus på børns frihed og rettigheder.

Dagen blev blandt andet fejret på Christiansborg, hvor en række politikere mødte op for at bidrage til ”Børnenes Grundlovsbog” og tale med børn om deres rettigheder. En af de deltagende politikere var Venstres børne- og undervisningsordfører Anni Matthiesen. Hun var også med til at fejre dagen sidste år, og hun er begejstret for initiativet:

Jeg synes, det er rigtig godt og vigtigt, at vi får sat fokus på børns rettigheder. Det der sker i et børneliv påvirker et menneske og er med til at lægge vejen for, hvad der sker senere i livet. Alle børn fortjener en god start på livet. Men det får alle børn desværre ikke. Det er vigtigt, at vi værner om børns rettigheder og ikke tager dem for givet”, siger Anni Matthiesen.

I år var temaet for Børnenes Grundlovsdag: ”Børns ret til leg og fællesskab”. Det er også et tema, som den sydjyske politiker Anni Matthiesen mener er vigtigt.

Børn skal have lov til at være børn. Det er vigtigt, at vi i vores travle samfund ikke glemmer, at der skal være tid og plads til samvær og nærvær med vores børn”, siger Anni Matthiesen.

Anni Matthiesen har flere gange udtrykt bekymringer for nogle af de tendenser, der er i samfundet:

Det bekymrer mig, at vi i dag desværre ser en stor gruppe af børn og unge, som mistrives mentalt. Det kan vi ikke leve med. Jeg tror, at vi skal passe på med at presse vores børn til at leve ”det perfekte liv”, og vi skal huske os selv på, at vores børn fortjener vores nærvær og omsorg”, siger Anni Matthiesen, som også selv er mor til tre drenge.