Skoleskakfinale med uventet besøg af statsministeren


Der blev tænkt store taktiske tanker ved alle bordene, da landsfinalen i SkoleSkak fandt sted i Magion i dag. 1235 elever dystede om trofæet – 48 af dem fra Vestre Skole og Lynghedeskolen afd. Søndre i Grindsted.

Til at skyde den sjette og sidste runde i gang ved dagens finale, dukkede statsminister Mette Frederiksen pludselig op i Magion – til stor overraskelse for langt de fleste voksne og børn til dagens finale. Forud havde statsministeren luret ud over arenaen fra balkonen til Hal 1, inden hun gik i et mødelokale med flere repræsentanter for skoleskak for at høre mere om tiltaget.

Her kunne hun blandt andet høre beretninger om børn fra specialgruppen, der havde taget skoleskak til sig som en måde at kapere hverdagen i skolen og tackle nogle af de udfordringer man som neurodivergent kan stå overfor i et alment skoletilbud. De inviterede børn fortalte om hvor meget skaksporten fylder for dem – og om hvordan flere skoler i landet har talenthold indenfor skaksporten.

Tanket op på nye indtryk satte Mette Frederiksen atter kursen mod scenen i Vestjysk Bank Arena, hvor sidste runde altså skulle skydes i gang. Og efterfølgende blev dagens anstrengelser gjort op – desværre ikke med lokale elever på podiet. Vinderen blev Giersings Realskole hold d, mens Langhøjskolens hold A fra Hvidovre blev 2’er og hold A fra Bakkeskolen i Kolding snuppede tredjepladsen.