Billund Wine Outlet åbner til efteråretEn gruppe lokale – og knap så lokale – har dannet fælles front for at skaffe billig kvalitetsvin til Billund og omegn. I front står Dansk Mjød-indehaver Michael Brogaard, der har sat sin søn Magnus Møller Brogaard på 17 år i den daglige ledelse, så at sige.

– Jeg skal sørge for kundeservice og markedsføring via de sociale medier, men det bliver slet ikke noget fuldtidsjob, siger Magnus Møller Brogaard. Han har nemlig tænkt sig at begynde på en ungdomsuddannelse i Vejle for så senere at få job i en detailbutik – meget gerne tøjforretning.

Hans far, Michael Brogaard, har været i branchen i mange år og har således fået en del kontakter. Blandt andet Tonny Gjøl, der også er en af folkene i projektet.

– Vi kommer til at kunne sælge kvalitetsvin til billig penge. Fordi jeg har lokalerne, jeg har udstyret til en butik og ingen af os skal ansættes og have løn. På den måde kan vi nøjes med en avance på fem pct – derfor kan vi gøre det så billigt. Også fordi vi handler direkte med vinbonden uden fordyrende mellemled, siger Michael Brogaard.

Billund Wine Outlet kommer kun til at have åbent 12 gange om året – én lørdag i måneden.

– Så kan man komme ind på lageret, smage vinene og finde ud af, hvilke man vil købe. Men så er det altså en kasse med seks flasker ad gangen, man køber, siger Michael Brogaard.