Frederik Vesti i uheld og motorproblemer


Glæden over sine 2 sejre på Paul Selvom unge Frederik Vesti fra Filskov fik en god træning og en fremragende tidtagning, så kom de gode takter ikke med over i løbet på den tyske bane,  Lauzitsring, i weekenden.

Allerede i starten af første løb gik det galt. En eksploderet gearkasse hos en konkurrent længere nede i feltet lækkede en masse olie på banen, uden det blev rapporteret, hvilket betød en masse afkørsler. Frederik Vesti var den første til at mærke muren.

– Bagsiden af min placering helt oppe foran i feltet viste sig paradoksalt at blive mit uheld. Jeg var den første, der ramte olien og kunne derfor ikke tage mine forholdsregler. Jeg blev totalt overrumblet. Jeg ramte muren med et brag og kunne blot sidde og vente på, at der skete det samme for bilerne bagved mig. Og det var præcist, hvad der skete. Jeg blev ramt af flere af mine konkurrenter, og min bil fik en masse skader. Jeg selv slap heldigvis fra uheldet uden fysiske mén, siger Frederik Vesti.

Løbet blev siden standset og genoptaget, men hele 10 biler var ude af løbet. Det blev en kamp med tiden at få Vestis bil klar til andet løb senere på dagen. Det blev den – troede man. Allerede på opvarmningsomgangen inden løbet mærkede Vesti, at den var gal.

– Der var ingen træk i motoren overhovedet. Jeg var næsten ude, inden starten overhovedet var gået. Det viste sig, at tandremmen var hoppet i 2 tænder. At udgå af to hele løb er næsten ikke til at bære! Jeg mister en masse points og falder tilbage i mesterskabet. Det jeg har været ude for her, er vist oversat fra engelsk det, man kalder “karakteropbyggende”, hvis man skal forsøge at finde noget positivt, lyder det fra en frustreret racerkører.

I det tredje løb skulle Vesti p.g.a de to dårlige resultater starte fra 18. position. Her tog han på fornemste vis 13 placeringer og sluttede på en 5. plads. Vesti var samtidigt den hurtigste kører af alle på banen. En indikation på, hvad det kunne være blevet til på en weekend, der dog hurtigt skal glemmes.

Næste løb køres på F1 banen Red Bull ring i Østrig den 8.-10. junis