Is og kage til fejring af førsteplads


Der var både rundstykker, kaffe og othellolagkage ved Butikstorvet i Billund i dag, da kommunen sammen med borgerne ville fejre, at man igen er blevet kåret til landets mest erhvervsvenlige kommune.

Formanden for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiasen lagde vejen forbi med de store kager og en plakette, der repræsenterer den synlige ære det er at være Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

– Billund har egentlig altid været en erhvervsvenlig kommune. De har været gode til at holde dialogmøder med vores virksomheder, og vi kan jo se, at der bygges bare overalt. De har været gode til ikke at brandbeskatte borgerne og i folkeskolerne sørger de for, at eleverne kommer ud i erhvervspraktik i byggevirksomheder. Og dét gør jo at overgangsfrekvensen – altså hvor mange elever der vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen – er en af landets højeste her i kommunen, siger Michael Mathiasen.

Førstepladsen vækker naturligvis stor tilfredshed hos borgmester Ib Kristensen:

– Vi har i byrådet altid arbejdet mod at være en erhvervsvenlig kommune og det viser det her jo også, at det er lykkes. Og det er jo lige meget hvilken undersøgelse vi tager, så ligger vi i top 10 og det siger jo også, at vi gør det rigtige, siger Ib Kristensen.

Mens de fremmødte i dag fik serveret kaffe, rundstykker og kage, var der også godter på vej ud til kommunens skoler, institutioner og plejecentre. Kommunen havde nemlig bestilt en isbil til at køre rundt med 6000 is til alle børn, unge og ældre.