Kæmpe interesse for Billunds første svømmeskole


På blot tre uger var samtlige pladser på den første svømmeskole i Billund revet væk. Således har 84 børn i alderen 7-12 år i de sidste dage deltaget i Aqua Camp både inde og ude ved Billund Bad.

– Størstedelen af deltagerne er medlemmer af klubben – måske 95 pct – resten er kommet til udefra, siger Maiken Thomsen fra Billund Svømmeklub. Også flere internationale børn har valgt at bruge tre feriedage i svømmeskolen i Billund.

Med 84 børn har de henved 20 frivillige ledere skulle tænke kreativt for at holde børnene i gang, for alle kan selvsagt ikke være i vandet samtidig. Derfor har børnene været delt i alderssvarende hold og benyttet græsplænen bag ved svømmebadet flittigt til lege og øvelser.

– Vi har udover svømningen også haft fokus på livredning og førstehjælp, hvor alle deltagere har været igennem et førstehjælpskursus med mund-til-mund metode og aflåst sideleje, forklarer Maiken Thomsen.

Ifølge hende har de mange deltagere rykket sig en del svømmemæssigt på de tre dage svømmeskolen har varet, men det er også temmelig trætte børn forældrene har fået hjem hver dag.

Billund Bad og Billund Svømmeklub har sammen taget initiativ til at afvikle svømmeskolen under Dansk Svømmeunion.

Plænen bag Billund Bad blev flittigt brugt til lege og øvelser.
Svømmeskole er også høvdingebold på græsplænen.