Nu sættes borgernes ideer i system

Her er det hold af kommunale folk, som borgerne kommer til at snakke med i forbindelse med Borger Idekassen: Fra venstre Bo Damkjær fra Park & Vej på Rådhuset, i midten projektleder Lea Kromann-Gallop fra Natur & Fritid og til højre parkformand Mie Gabrielle Bolessen. Foto: Billund Kommune


Et nyt initiativ fra Billund Kommune skal fremover hjælpe borgernes egne ideer til natur- og parkprojekter godt i gang og samtidig sikre flere og bedre faciliteter med lokalt ejerskab og engagement.

Initiativet hedder “Borger Idékassen”, som bliver omdrejningspunktet for borgernes egne forslag til gode oplevelser i naturen, f.eks. i form af borde/bænke, shelters, legeredskaber, naturfitness, træplantning og lignende mindre projekter med lokal forankring. Grundtanken er, at kommunen hjælper borgernes egne ideer godt på vej, dels med økonomisk støtte og dels med hjælp til alt det formelle og praktiske i forhold til myndighederne.

– Vi får løbende gode idéer ind fra borgerne, og vi vil gerne strukturere det lidt mere, så det bliver lettere at tage et nyt initiativ og føre idéerne ud i livet, siger projektleder Lea Kromann-Gallop fra Teknik og Miljø hos Billund Kommune.

Borger Idékassen gør det nemmere for borgerne, så de kan nøjes med én indgang til kommunen og én kontaktperson.

– Så sørger vi for at hjælpe med alle formalia og papirarbejde internt mellem de forskellige afdelinger i kommunen og andre myndigheder, tilføjer Lea Kromann-Gallop.

Rent praktisk finder man Borger Idékassen på billund.dk/borgeridekassen, hvor der er mere information om f.eks. typen af projekter, der kan få støtte, og hvad der lægges vægt på. Her er også link til ansøgningsskema for de tre ansøgningsrunder med frist 1. marts, 1. juli og 1. oktober.

-Man behøver ikke søge om penge, men kan også bede om praktisk hjælp til anlægsarbejdet, f.eks. til plantning af træer. Teamet kan også give sparring og rådgivning, inden man sender den formelle ansøgning af sted, lyder invitationen fra formand Per Nyhus, Teknik og Miljøudvalget.

Ifølge ham er der stor fokus på, at Borger Idékassen er et samarbejde med borgerne ud fra ‘noget for noget’-princippet, hvor man selv skal bidrage.

– Det er folks egne projekter, og de skal selv løfte dem som primus motor. Men nu gør vi det meget nemmere rent praktisk, så vi kommer bredere ud til flere borgere og ikke kun til de ‘professionelle’ ildsjæle, som har erfaring med den slags projekter, siger Per Nyhus.