Partier enige om justeringer af folkeskolereformen

Modelfoto


Regeringen har netop indgået en aftale med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om justeringer af folkeskolereformen. Med aftalen følger blandt andet flere fagtimer, styrket understøttende undervisning, mere lokal frihed til folkeskolerne, færre vikartimer og en styrket læseindsats. Det skal alt sammen være med til at skabe bedre rammer for undervisningen og sikre en mere varieret skoledag.

Den understøttende undervisning skal styrkes, så den hænger bedre sammen med resten af skoledagen, og de gode erfaringer skal udbredes til alle skoler. Derfor afsættes der til den understøttende undervisning i år 128 millioner kroner, 283 millioner kroner i 2020 og 249 millioner kroner fra 2021 og frem – penge som skolerne blandt andet kan anvende til lærere og pædagoger.

Med aftale bliver skoleugen 2,25 klokketimer kortere for de yngste elever. For de øvrige klassetrin bliver der i højere grad mulighed for at konvertere op til to timer understøttende undervisning til eksempelvis to-lærerordninger i undervisningen. Dermed bliver der øget frihed til lokalt at planlægge undervisningen.

– De kortere skoledage til de yngste elever, friere rammer for skolerne og sikring af en øget faglighed og kvalitet i den understøttende undervisning, er nogle af de elementer i aftalen, som vi i Venstre har kæmpet hårdt for. Med denne justering har vi sikret klarere rammer og øget frihed for skolerne, siger det lokale folketingsmedlem, Anni Matthiesen, der er undervisningsordfører for Venstre.

Ifølge hende har partierne lyttet til erfaringer og ønsker fra elever, personale, forældre og fageksperter.

– Og det er denne aftale også et udtryk for. Der har været elementer i folkeskolereformen, som ikke har virket efter hensigten, og jeg glæder mig derfor over, at vi nu får taget hånd om det, siger  Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.