7000 lokale husstande får ny fiberleverandør

Foto: GEV


En ny aftale betyder at Norlys overtager GEVs fibernet, der når ud til knap 7.000 husstande i og omkring Grindsted.

– Vi er stolte af, at vi har bidraget til den digitale omstilling for borgerne i Grindsted, hvor vi er lykkedes med at dække stort set alle adresser med fiber. Nu er vi nået til et punkt, hvor vi skal koncentrere vores fokus på kerneforretningen i GEV. Samtidig har det været vigtigt for os at finde en ny ejer, der vil tage hånd om kunderne og nettet og drive det godt videre, og det har vi fundet i Norlys, der ligesom GEV har været et andelsselskab i mere end 100 år, siger René Heiselberg Gier, administrerende direktør i GEV.

GEV’s fiberkunder kommer i første omgang ikke til at mærke den store forskel ved Norlys’ overtagelse af fibernettet. De fortsætter som andelshavere i GEV som hidtil, ligesom de også fortsætter med at være kunder hos den ene udbyder, der i dag er på GEV’s fibernet. Norlys vil, så hurtigt som det er muligt, åbne fibernettet op, så kunderne i og omkring Grindsted også får mulighed for at vælge mellem de 10 udbydere af internet og tv, der er aktive på Norlys’ fibernet.

– Vi glæder os over denne aftale, som vi ser som en naturlig udvidelse af Norlys’ fibernet i Jylland. Vi har gennem de seneste knap 20 år gennemført en meget omfattende fiberudrulning i det syd-, midt- og vestjyske, og som den største fiberaktør i Danmark vil vores ejerskab af fibernettet i Grindsted-området sikre synergier og en fortsat styrkelse af driften og udviklingen af fibernettet. Derfor ser vi meget frem til at byde kunderne velkommen på Norlys’ fibernet og give dem flere valgmuligheder, end de har i dag, siger Carsten Bryder Thejls, direktør for Norlys’ fiberforretning.

Aftalen mellem Norlys og GEV skal dog lige godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, inden den er endelig.