Sommersjov skal få børn og unge tilbage til fællesskaberne


Med en stor frivillig indsats fra de lokale foreninger i Vorbasse samt med udviklings- og genstartspuljer i ryggen har det været muligt at skabe fede rammer og aktiviteter for børn og unge i alderen 8-15 år 5 dage i uge 26. Her vil der være Sommersjov i Vorbasse, hvor deltagerne kan glæde sig til at prøve en masse forskellige idrætter.

– I forbindelse med Covid-19-situationen har vi i vores Unge- og Kulturudvalg valgt at iværksætte en række økonomiske tiltag, da vi har et stærkt ønske om, at vi som kommune kan være med til at kickstarte børn og unges lyst til komme tilbage til idrætten og foreningsfællesskaberne. Derfor er jeg utrolig glad for de nye projekter der er opstået i samarbejdet med DGI Sydvest, kommunen og vores foreninger, siger Stephanie Storbank, der er formand for Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

Det er foreningerne Vorbasse Boldklub, Vorbasse Tennis- og Padelklub og Vorbasse KFUM som står bag aktiviteterne til hele ugen. Og de lover, at der vil være noget for alle og måske vil nogle endda få øjnene op for en ny og sjov idræt. Tilbuddet om Sommersjov i år har været så populært lokalt at der er helt booket op i uge 26, melder arrangementets tilmeldingsside.

Med i samarbejdet er DGI Sydvest, der ønsker at være en aktiv medspiller og som meget gerne vil understøtte foreningerne i deres projekter. Billund Kommune har i forbindelse med genstart af foreningslivet oprettet flere puljer, hvor foreningerne kan søge økonomisk støtte.

– Foreningerne i Billund Kommune skal ikke være i tvivl om, at vi ønsker at hjælpe dem til en god genstart. Med et stærkt trebenet samarbejde mellem foreningerne, Billund Kommune og DGI Sydvest er jeg ikke i tvivl om, at vi kan få mange tilbage til de aktive fællesskaber, siger afdelingsleder DGI Sydvest, Maj-Britt Schultz Kreipke.

Fokus har i denne tid efter Corona nedlukningerne især været på børn og unges genstart, da det er vigtigt ikke at miste dem i foreningsfællesskaberne. Men samarbejdet gælder selvfølgelig for alle aldre og foreninger.

I ugerne 34 og 35 sætter DGI Sydvest i samarbejde med alle lokale gymnastikforeninger i Billund Kommune ekstra fokus på en genstart af gymnastikken. Projektet er målrettet børn i 3.-6. klasse, som skal deltage i workshops med fokus på gymnastik og fællesskab.

Det startede med en idé fra en lokal forening, som DGI Sydvests gymnastikkonsulent Gitte Søndergaard straks kunne se en synergi i at løfte op i et større perspektiv og derfor tog hun fat i Billund Kommune.

– Vi kan mere, når vi samarbejder. Det er super fedt, at kommunen og dermed alle skolerne var været med på ideen, så vi kan få fyldt gymnastiksalene igen, lyder det fra udtaler Gitte Søndergaard