Ufærdig efterskole inviterer til åbent hus for kommende elever


Selvom der ikke er en færdig skole at vise frem, så slår Efterskolen PLAY i Grindsted alligevel dørene op på søndag til Efterskolernes Dag.

Den nye efterskole på hjørnet af Tinghusgade og Vestre Boulevard åbner først for elever til næste skoleår med plads til 100 10. klasseselever.

– Vi bliver en eksamensfri skole hvor de unge skal bruge deres 10. klasses år på at fordybe sig – primært i deres linjefag, men også i et helt dannelsesforløb hvor de får interesse for det  samfund der både er tæt på dem men også ser på hvordan verden er skruet sammen, siger bestyrelsesformand for Efterskolen PLAY, Flemming Pedersen.

Han fremhæver blandt andet de unges massive brug af mobilen som noget af det man gerne vil gøre op med:

– Vi vil ikke tage mobilen fra dem, men vi vil gerne udvide deres verdenssyn, så  de rigtigt forstår at verden altså ikke ser sådan ud som den gør på mobilen, siger Flemming Pedersen.

Lige nu er det svært at forestille sig at den gamle handelsskole i Grindsted om et år huser op til 100 efterskoleelever, for det er stadig én stor byggeplads med 30-35 håndværkere i fuld sving. I en del af skolen bygges der op, mens der brydes ned et andet. Men der er ingen tvivl om, at der bliver lækre forhold for de elever der får en plads på en af de fem linjer; musik, design/konstruktion, håndbold, dans og badminton.

Det er der mulighed for danne sig et indtryk af, når Efterskolen Play altså holder Efterskolernes Dag nu på søndag den 25. september fra 13-17.